23 Haziran 2013 Pazar

1. FORUM: 21 Haziran 2013 Cuma

1. "Serdar Ortaç Parkı'nın ismi değişsin, mesela Ahmet Kaya Parkı olabilir" dendi. Forum katılımcıları parkın ismine çocukların koyması konusunda hem fikir oldular.
2. Mahallenin sorunlarıyla ilgili belediyeyle de görüşme yapacak bir komisyon oluşturulmalı. Mesela mahallemizde çöp konteynırı yok. Bu konuda belediyeye baskı yapılmalı. Başka sorunlar da belirlemeliyiz. Şikayet ve önerileri bir araya getirebiliriz. Mahallenin sorunlarına ilişkin anket çalışması yapılabilir. (Bu konuyla ilgili çalışma yürütecek komisyon oluşturuldu)
3. Boykot kampanyası daha görünür kılınmalı. Mahalleye büyük afişler asılabilir.
4. Takas pazarı yapabiliriz.
5. Mahalledeki çocuklarla atölye çalışmaları yapılabilir. (Bu atölye için gönüllü olanlar bir araya geldi)
6. Mahallede esnaf ve ev ziyaretleri yapılması önerildi. Mahallelinin bizi anlaması, destek vermesi ve forumlara katılması önemli. Bunun için el ilanı çıkartılacak ve mahalleliler foruma çağrılacak. (El ilanı yazacak ve dayanışmanın görsellerini yapacak iki grup oluştu)
7. Çeşitli konularda forumlar ve seminerle yapılabilir.
8. Mahalle haritaları atölyesi yapılabilir. Harita çalışmasına ilişkin öneriler: Çocuklarla atölye, mahalle tarihi ve belleği, şiddet haritaları.
9. Semt ve sokak isimleri değiştirilmeli. (Kurtuluş, Bozkurt, Ergenekon, Türk Beyi vb.)
10. Mahallede sosyal mekanların varedilmesi/artırılması gerekli. Bunun için bazı alanlar belirlenmeli ve aktif olarak kullanılmalı.
11.Polisler mahallemizden çekilmeli. (Polislerin Pangaltı'da durmasına ilişkin bir öneriydi)
12.Bir logomuz olabilir.
13.Tutuklularla ve yaralı olanlarla dayanışmak için bir komite oluşturulabilir.
14. Kendimizi nasıl ifade edeceğimizi bilemiyoruz. Deneyim, düşünce vb.ni paylaşmalıyız. Burada toplanıyor olmanın kendisi bile önemli bir şey.
15. Her gün toplantı yapmanın toplantıların verimliliğini düşürdüğünü ve insanları yorduğunu söyleyen bir arkadaşımız toplantıları aralıklarla yapmayı önerdi. Buna karşılık olarak; bir süre boyunca her gün toplantı yapmalıyız önerisi sunuldu.
16. Trans Pride yürüyüşüne, Sivas anmasına, Bingöl'deki tecavüzü protesto etme eylemine çağrı yapıldı. Cumartesi ve Pazar forum yapmayalım dendi. 23 Haziran Pazar günü ise hep birlikte kahvaltı yapıldı.
Tatavla Dayanışması 2. toplantısını 24 Haziran Pazartesi günü Feriköy'deki Ortanca Parkı'nda yapacak. (Serdar Ortaç Parkı çocukların oyun alanı olduğu için toplantı yapmaya uygun değil.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder