11 Temmuz 2013 Perşembe

11. FORUM: 10 Temmuz 2013 Çarşamba

Forum Ortanca Parkı’nda her zamanki gibi başladı. Ancak hemen sonrasında Eskişehir’de polis şiddetinden kaçarken bir grubun sopalı saldırısına uğrayan, hastaneye gittiğinde eve gönderilen ve aslında beyin kanaması geçiren, bunun sonucunda komaya giren ve bugün hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için yürüyüş yapmaya karar verildi. Mahallelerdeki insanlara kayıpları duyurabilmek için ara sokaklardan Gezi Parkı’na gidildi. Forumun devamı parktakilerin ve Beyoğlu Forumu’nun da katılımıyla Gezi Parkı’nda yapıldı.




Gündem:


• Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla bugün yapılan toplantı foruma aktarıldı. Taksim Dayanışması gözaltına alınan 43 kişi ile dayanışmak için 11 Temmuz Perşembe saat 11.00’den itibaren Çağlayan Adliyesi’nde buluşma çağrısı yapmıştı. 11:00’den itibaren arkadaşlarımız bırakılana kadar bir nöbet başlayacak. Saat 13:00’de bir basın açıklaması yapılacak. Eğer duruşma akşam 21:00’e kadar bitmezse, tüm forumlara gece yürüyüşü ile destek çağrısı yapıldı.

• Yine yarın akşam yapılacak olan forumlar arası iletişim toplantısına taşınmak üzere öneriler tartışıldı. Cumartesi gününün eylem günü olmasının artık gelenek haline geldiği, belki Beyoğlu esnafının hassasiyetini düşünerek buna çözüm aranması gerektiği üzerinde duruldu. Cumartesi günleri Gezi Parkı’nda “Forumlar Forumu” gibi bir forum yapılsa, nasıl olur, kitlesel mi gidilmeli yoksa belli güzergahlar üzerinden mi gidilmeli tartışıldı. Eğilim böyle bir üst forum için henüz erken olduğu, daha yereldeki forumlarda bile oturmuş bir düzen olmadığı, tüm forumlardan gelen binlerce kişinin forum yapmasının pek sağlıklı olmadığı üzerinde duruldu. Belki parkları temsili olarak gidilebilinir, denildi, ancak bunun için bile erken olduğu ortaya çıkan eğilimdi. Belki yerelde forumlara devam edip Gezi Parkı’nda daha geniş çaplı etkinliklere bırakmak gerekebilir, de çıkan başka bir öneriydi. Ancak Gezi Parkı’nda yapılacak etkinliklere yerel mahallelerden çıkılarak belli güzergahlarda buluşularak diğer forumlarla da buluşup gitmek ortak çıkan bir eğilim oldu.

• Perşembe akşamı Çağlayan Adliyesi’ndeki nöbete gün boyunca gelişecek olayları da göz önüne alarak ne şekilde destek verileceği ayrıca konuşulacak.

• İçişleri Bakanı’na, Vali’ye, Başkakan’a vs Anayasa’nın 34. maddesi kartpostal olarak gönderilecekti. Cezaevinde tutuklu olanlara da kartpostal, mektup vs gönderme önerisi yapıldı. Bunlar diğer parklarla da koordineli gideceği için onlarla da iletişime geçilecek.

Yapılacaklar:

• Etkinlik günü: Çarşamba
• Cuma günü saat 19:00’da Ortanca Parkı’nda, Kazova işçilerine ziyarete gidilmek üzere toplanılacak.
• Yine Cuma günü ziyaretten sonra (20:15 gibi) parka dönülecek ve iftar için yemek hazırlığına başlanılacak. Sonrasında getirilenler paylaşılarak yemeğe oturulacak. Varsa başka etkinliklere geçilecek.

Duyurular:

• Ortanca Parkı Kadınlar Buluşması Perşembe günü saat 20:00 yapılacak.
• Cuma akşamı saat 18:00’de Galatasaray’da Kuşadası’nda nefret cinayetine kurban giden trans birey Dora için bir eylem yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder