15 Temmuz 2013 Pazartesi

13. FORUM: 15 Temmuz 2013 Pazartesi

Bugünkü forumda işten atılan arkadaşlarımız söz aldılar. Forum katılımcısı arkadaşlarımızın 3 işyerinde yaşadıkları işten atılma süreçleri katılanlarla paylaşıldı. Dayanışma çağrıları yapıldı. Beyaz yakalı çalışanların toplantı çağrıları paylaşıldı. Direnişteki Kazova işçilerini temsilen bir arkadaşımız da aramızdaydı.

Öneriler:

*Belediyeye depremle ilgili ne gibi önlemler aldığını konuşabiliriz, almadıysa almaya zorlayabiliriz.
* Gezi Parkı'nda tüm forumlarla birlikte genel bir forum alınmalı. Ama bu genel forum için erken, önce kendi forumumuzu daha örgütlü hale getirmeliyiz.
*Forumun genişletilmesine, yürütülen çalışmaların içeriği ve biçimine ilişkin çeşitli fikrler paylaşıldı. Bir arkadaşımızın "Forum, çağıracağımız insanlara ne vaat ediyor" sorununa yanıt olarak, konuşma olanağı sunuyor, yerelde örgütlenmek üzerine düşünüp, iş yapmamızı sağlıyor yanıtları geldi. "Çok kalabalık olan forumlar, kolektif eylem kararlarının sonuçlanamaması sorununu yaşıyor" dendi.
*Her sokağa panolar yapmak ve çıkartacağımız bültenle (günlük ya da haftalık olarak iki ayr öneri geldi) forumda yapılan ya da konuşulanları mahalleliye duyurabiliriz.

Film gösterimi ve dayanışma eylemleri:

Bu hafta Çarşamba günü yapacağımız "Hacivat Karagöz neden öldürüldü" filminin gösterimini Perşembe gününe erteledik. Forum alanına "Berkin'in ve Kazova işçilerinin yanındayız" notunu bırakıp, Berkin İçin Adalet Yürüyüşü'ne ve Kazova işçilerinin iftarına katılacağız. Eş zamanlı etkinlikler olduğu için forum bölünecek ve ikisine de katılınacak.




1 yorum:

  1. "Beyaz Yakalı Çapulcular" Beşiktaş Abbasağa Parkında Çarşamba günleri ve Kadıköy Yoğurtçu Parkında Perşembe günleri saat 19.30'da toplanıyorlar

    YanıtlaSil