25 Temmuz 2013 Perşembe

18. FORUM: 25 Temmuz 2013 Perşembe


Saat 19:30’da foruma mahallelinin daha çok nasıl katılacağı üzerine bir toplantı alındı. Somut bir şey çıkmadı, fikir alışverişi yapıldı. 20:30’da bu hafta her akşam yapıldığı gibi Kazoava’ya dayanışma ziyaretine gidildi. Saat 22:00’de forum başladı.

Gündem:

·         Forumlar arası koordinasyon toplantısından bilgiler aktarıldı.
·         Dünün özeti aktarıldı.
·         Kazova işçileri son durumları hakkında bilgi verdiler. Şu anda üretime geçmek için çalışmalar içindeler. Sonrası için bir dayanışma çalışması yapılacak. Facebook sayfalarının duyurusu yapıldı.
·         Çok fazla isim kullandığımız, pankart ve logolarda da kullanılmak üzere artık belli bir isim üzerinden gidilmesi gerektiği üzerinden, Tatavla isminin yaygınlaştırılması gerektiği ortak kararıyla “Tatavla Dayanışması” ismine karar verildi.
·         “Tatavla Dayanışması” Facebook sayfası üzerinden Kurtuluş’ta gerçekleştirilen bir taciz olayı paylaşıldı. Bu konu konuşuldu. Lgbt bireylerin daha önce de bu bölgede benzer vakalar yaşadığı, çevreden ve polisten destek göremedikleri söylendi. Bu konuda önce mahallede yaşayan lgbt bireylerle iletişime geçip, onların yaşadıklarına ve fikirlerine göre bir eylem yapılabileceği konuşuldu. Önce her yere gidemeyiz, bu dağılmak olur, yereldeki sorunlara öncelik verilmesi gerektiği söylense de daha sonra olayların mahallede yaşandığının anlaşılması üzerine söylenenler geri alındı. Ayrıca lgbt bireylerin yaşadığı sorunların çok olduğu, ille bir taciz yada cinayet olması gerekmediği, bunlar olmadan da kamuoyuna duyurmak gerektiği söylendi. Ayrıca aktarılan olayda bahsedildiği gibi polisin bu gibi olaylara kayıtsız kalmasına da ayrıca bir şey yapılması gerekir. Belediyelere, kaymakamlara, karakollara gidilip buralarda böyle olaylar oluyor, polis tutanak vs tutmuyor şeklinde bir şikayet eylemi yapılsa ve takip mekanizması kurulsa önerisi yapıldı.
·         Facebook’ta paylaşılanların nasıl teyit edileceği, nelerin silinmesi gerektiğine nelerin kalacağına nasıl karar verileceği konuşuldu. Taciz gibi konuların “teyit” edilmesine gerek olmadığı, kimsenin bir taciz hikayesi provakasyonu yapmayacağı söylendi. Facebook sayfasında paylaşılanların yanlış anlaşılmaya yol açacak şeyler olması durumunda, paylaşan kişiye mesaj atılabilinir yada altına açıklama yazılabilinir, denildi.
·          Şişli Merkez forumu ile Şişli’de yaşananlar üzerinde ortaklaştığımız sorunlarda beraber çalışma yürütebiliriz. Diğer forumlarda kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yapmak üzere komisyonlar kurulmuş. Burada da kurulma önerisi yapıldı.
·         Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bayramda mektup yazılacakmış diğer forumlarda, buradan da bu çalışmaya katılım olabilir.
·         Ormana köpekleri besleme giden bir arkadaşa verilmek üzere, kullanılacak kap ve yemek artığı getirilme çağrısı yapıldı. Bununla ilgili etraftaki restoranlardan veya kasaplardan da yardım istenebileceği söylendi.
·         Logo konusunda alternatif çalışmalar yapılacak. Çarşamba günü yapılan çalışmalar foruma aktarılacak ve bir seçim yapılacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder