26 Temmuz 2013 Cuma

19. FORUM: 26 Temmuz 2013 Cuma

Cihangir, Kocamustafapaşa, Abbasağa, Gülbağ, 4.Levent, Şişli Merkez gibi yakın forumlarla ortak talepler ve eylemler olabilir. Ayrıca belli konularda-kentsel dönüşüm gibi-  uzmanlaşmış çalışma grubu olan forumlardan bilgilendirme ve  destek istenebilir önerisi yapıldı. Kurtuluş Son Durak ve Dolapdere'yi de içine alan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak mahalle haritalarından yararlanalım ve azınlıkların kentsel dönüşüm alanları içindeki mallarının durumunu vakıf  temsilcileriyle görüşerek bilgi edinelim öneri yapıldı.

Sufi Gençlik tasavvufun öğretildiği yer olan dergahlar yasaklıdır, tasavvufu yaşamak istiyoruz, dergahlar açılsın çağrısı yaptı.

Eylem ve etkinliklerimizi öncesinde ve sonrasında daha etkin biçimde duyuralım konusu tartışıldı, basın bülteni hazırlanması ve Çapul TV'nin çağrılması konuşuldu.

Komisyonlara işlerlik kazandıralım, toplantılar düzenleyelim, gönüllü katılım olsun dendi.

Etkinlik kararları:

31 Temmuz Çarşamba için Metin Yeğin ile Güney Amerika'daki direnişler ve fabrika işgalleri üzerine sohbet etkinliği yapılması önerildi ve kabul edildi.

1 Ağustos Perşembe  Esmeray'ın stand-up gösterisi için davet edilmesi,  eğer uygun değilse  LGBT aktivist arkadaşlarımızla LGBT'lerin maruz kaldığı şiddet hakkında bir söyleşi veya her ikisi birden yapılsın önerisi kabul edildi.

2 Ağustos Cuma Yeryüzü İftarı yapılsın önerisi kabul edildi. Ancak çoğunluğu birleştiren din midir şeklinde itirazlar da geldi ve iftar açmaktan öte dinden daha birleştirici unsurların olabileceği söylendi. Örneğin eğitim sistemi, ücretsiz ulaşım, çalışma saatleri gibi konular üzerine eğilelim dendi.

Duyurular:

Çarşamba Şişli Merkez formu 20.00'de Sıracevizler Parkı'nda  Kazova direnişine destek için toplanıp fabrikayı ziyaret edecek, diğer forumlarla iletişime geçerek kitlesel ortak yürüyüş çağrısı yapalım dendi.

Tüm beyaz yakalı çapulcular her hafta Çarşamba günleri Beşiktaş ABBASAĞA Parkında ve Perşembe günleri Kadıköy YOĞURTÇU parkında saat 19.30'da toplanıyor çağrısı yapıldı.

BEYAZ YAKALI ÇAPULCULAR KAZOVA İŞÇİLERİYLE BULUŞUYOR
"Ofislerden Kazoya'ya Heryer Taksim Her yer direniş" diyerek  27 Temmuz 2013 Cumartesi 15.00 için Pangalto metro çıkışından Kazova fabrikasına yürüyüş çağrısı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder