3 Temmuz 2013 Çarşamba

7. FORUM: 3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bugünkü toplantımızı yine saat 21:00’de Ortanca Parkı'nda gerçekleştirdik.

· İlk olarak Taksim Dayanışması’nın  Taksim Yayalaştırma Projesi'nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından bugün yaptığı basın açıklaması okundu.  Bunun ardından kararın 6 Haziran’da alınmış olmasına rağmen, neden duyurulmadığı konuşuldu.
· Gezi Parkı’nın polis işgali altında olduğu, bunun yasal olup olmadığı, bunun hakkında bir şey yapmak mümkün mü, denildi. Ama parkın Cuma günü yada Ramazan’da halka açılacağı da söylendi.
· Forumda yapılan bir konuşmanın ardından, kullanılan söylemler üzerinde duruldu. Ötekileştirdiğimiz kişilerle Gezi direnişi boyunca beraber mücadele ettiğimiz, bu direnişin aslında ezilenlerin direnişi olduğu, her “öteki” farklı haksızlığa uğradığı ve farklı haklar talep ettiği için sınıfsal ideolojiyi ön planda tutulamayacağı üzerinde konuşuldu.
· “Ramazan Bayramı’nda iftar yemeği yapılsın mı” konusunda fikir alışverişi yapıldı. Yapılırsa, beraber yaşadığımız Ermeni, Rum ve Kürtlerin de bayramlarını ihmal etmemek gerekir, denildi. Ayrıca Belediye’nin de iftar yemeği yaptığı haber verildi. Çeşitli öneriler getirilmekle beraber sayıca az olduğumuz için karar yarına bırakıldı.
· 4 aylık maaşları, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamayan Kazova işçileri, önce direniş çadırı kurarak eylemler yapmış, sonra fabrikayı işgal etmiş ve açlık grevine başlamıştı. Bu konuda kısa bilgi verildi, destek olmak gerektiği konuşuldu. Yarın akşamki foruma işçilerden misafir alarak süreci onlardan dinlemek, ardından çıkan eğilime göre bir şeyler yapmak şeklinde yarın devam edilecek.
· Sendikalar Gezi direnişinde çok pasif kaldı, dendi.
· Yarın akşam kadınların Gezi Parkı deneyimlerini, özellikle gözaltında yaşadıkları tacizleri paylaşabilecekleri bir buluşma yapılacak. Forum öncesi saat 20:00’de kadınlar, diğer forumlardan da kendi parklarında yaptıkları “kadın buluşmaları”ndan gelecek kadınlarla buluşacaklar.
· Saat 19:30’da da Çocuk Atölyesi yapılacak.

Duyurular:

· Her ayın ilk Pazar günü iş kazalarında yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin oluşturduğu “Adalet Arayan İşçi Aileleri” Galatasaray’da “Adalet ve Vicdan Nöbeti” tutuyorlar.  Bu Pazar günü Temmuz ayının nöbeti tutulacak.
· Kullandığımız sıvı yağları lavabolara dökmeyelim. Muhtarlar bunları toplayıp belediyeye toplu olarak gönderiyorlar.
· Pazar günleri Gezi olayları sürecinde tutuklananların aileleri Galatasaray’da saat 17:00’de oturma eylemi yapacaklar.
· Çarşamba günleri 13:00’de Kazova işçilerinin yürüyüşü oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder