17 Ağustos 2013 Cumartesi

24. FORUM: 6 Ağustos 2013 Salı

Moderatörün önemi gündeme geldi. Daha deneyimli ve daha iyi yapanların dönüşümlü olarak sürekli yapıp yapamayacağı tartışıldı. Bu fikir kabul görmedi, gönüllü herkesin yapması yönünde eğilim belirlendi. İlk kez moderatörlük yapacaklara daha önce yapanların bilgi aktarımında bulunması, tartışma tıkandığında yardımcı olunması yanı sıra kalabalık ve yeni katılımların olduğu forumlarda forum kurallarının hatırlatılması gerektiği söylendi. Çok çok önemli değilse moderatörün söz almaması sadece kolaylaştırıcı olması Gündem önerileri tartışılmadan önce en fazla eğilimin olduğu gündem önerisinden başlanıp sıraya konmasına karar verildi. Sürekli etkinlik içeriğinin tartışıldığı somut gündemlere değinilmediği eleştirisi getirildi. Önceden hazırlanıp somut gündemleri konuşalım dendi.

Kuzey ormanları Savunması’nın 6-7 Eylül’de çadır kampı yapacağına dair duyuru yapıldı. Bununla ilgili toplantıya (Cuma) forumdan iki kişinin gitmesine karar verildi. Forumun ekoloji ve kentsel dönüşüm üzerine daha fazla eğilmesi önerildi. Forumların ortak çağrısı olan üç günlük açık hava festivali (çadırlı konaklamalı, konserler, tiyatrolar, atölyeler, söyleşiler) tartışıldı. Üçüncü köprüye yakın forumların  festival alanı için orman ya da denize yakın yer araştırması yaptığı söylendi. Bu festivalde her forumum masası olacağı, forumlar arası dayanışmanın arttırılabileceği vurgulandı. Çağrı metninin gezi ruhunu yaşatalım şeklinde olması eleştirildi, şehirden ve direniş havasından uzak bir festivalin ne kadar anlamlı olduğu kaygısı dile getirildi. Ancak bu festivalin kuzey ormanlarının yok edilmesine karşı bir eyleme dönüşecek çerçevede hazırlanırsa daha doğru olacağı ve forum olarak bu önerinin forumlar arası koordinasyon toplantısında yapılması genel eğilim olarak kabul edildi.

Gezi isyanı sırasında tutuklananların güncel listelerinin farklı kaynaklardan bulunup karşılaştırılması ve Galatasaray postanesinden basın açıklaması şeklinde tutuklulara kart atılması kararlaştırıldı.

Toplantı ve gösterişi yürüyüş hakkına dair Anayasa Madde 34’ün Valiye postalanma önerisi tekrar ve tekrar önerildi, kabul edildi.


Forumdan mahalleliyi haberdar temek amaçlı el ilanı ve pankartların yeniden bastırılıp dağıtılması ve asılmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder