20 Ağustos 2013 Salı

30. FORUM: 19 Ağustos 2012 Pazartesi

*Bir önceki forumda "nasıl bir kent" konusunu konuşalım demiş, hemfikir olduğumuz konular için oluşturacağımız komisyonlar aracılığı ile Şişli ilçesindeki diğer forumlarla beraber çalışma yaparak bunu bir manifestoya dönüştürelim ve önümüzdeki yerel seçimlerde seçim çalışması yapacak olan adaylara iletelim şeklinde konuşmuştuk. Bugün (19.08.2013 Pazartesi günü) nasıl bir kentte yaşamak istiyorum'u konuşmak üzere başladığımız forum, nasıl bir semtte yaşamak istiyorum'a indirgendi. Bunun nedeni de Şişli'de bizden başka forumlar olduğu ve bir arada olmadığımız için öncelikle kendi semtimizin sorunlarını ortaya dökerek ve bu sorunların çözümlerinden yola çıkarak çalışma yapmak-bildiri hazırlamak-komisyon oluşturmak ve diğer şişli forumları ile irtibata geçmek oldu. Nasıl bir Feriköy-Kurtuluş sorusuna verilen yanıtların, nasıl bir kentte yaşamak istiyorum'u şekillendireceği dile getirildi.

Semtimizin sorunlarını ele alırken mutlaka 'ötekiler'in de dikkate alınması onların da dinlenmesi gerektiği dile getirildi.

*Semtimiz için ele alabileceğimiz konular şunlar oldu;

Güvenlik, belediyenin çöp ve temizlik politikası, göçmenler-Lbgt'lere yönelik ayrımcılık, belediyenin şeffaflığı, alınan kararlara müdahale edebilirliğimiz, doğal afetlerde toplanma yeri ve acil müdahale planı, muhtarlığın işlevselliği, geri dönüşüm, kentsel dönüşüm, ulaşım park sorunu.

*Forumun işleyişi, komisyonlar, örgütlülük konularında tartışmalar yürütüldü.

*Çarşamba günü yapacağımız etkinliğe inşaat mühendisi Abdulselam Suvakçı katılacak.

* Semtimizde her köşe başına yeni yeni açılarak her yeri saran süpermarketlerden açılan konu tüketici kooperatiflerine vardı. Daha önce bizlerle deneyimlerini paylaşan Metin Yeğin'in dediklerinden yola çıkarak direkt üretici ile temas ederek bir kooperatif aracılığı ile ürünlere ulaşma ve dağıtma ağı yaratabilir miyiz, bu konuda neler yapabiliriz soruları daha sonraki forumlarda konuşulmak üzere soruldu. Bu tarzda faal olan kooperatifler ile irtibata geçip bir sonraki çarşamba için etkinlik düzenleyebileceğimiz ve katılımcıları bu çarşambaya kadar belirleyeceğimiz konuşuldu.

*Son olarak semtimizdeki tiyatro sahnelerinin azlığından bahsedildi. Belediye'ye ait olan yerlerin kullanılmaz durumda veya bazı kişi veya kişilere bağlanmasından ve bu tarz alanların eksikliğinden bahsedildi.

*Mahalle haritası çalışmasına başlandı. Herkesin üye olarak girip, bilgileri işleyebileceği bir internet sitesi çalışması başladı. Bunun için ilk başta girilecek içerikleri tamamlamamız lazım. Kurtuluş-Feriköy'ü anlatan kitapları okuyoruz. Elinde mahallemize ilişkin yazılmış olan kitapları olan arkadaşlar foruma getirirse çok iyi olur :)

*Bu Cumartesi isteyenler organik pazara gidecekler. Saat 16.00'dan sonra forumdan gelenlere indirim var :) 16.00'da pazarda buluşulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder