22 Ağustos 2013 Perşembe

32. FORUM: 22 Ağustos 2013 Perşembe

Bugünkü forumda, forumlararası koordinasyon ve Taksim Dayanışması toplantılarında konuşulan konular ve alınan kararlar aktarıldı/ konuşuldu.

Forumun hafta içi her gün toplanması hakkında:
-Her gün toplanmaya devam edelim. Zaten bir gün etkinlik günümüz.
-Haftanda 3 gününe indirelim.
-Haftanın bir günü Maçka ve Şişli Merkez forumuyla birlikte bir Şişli forumları forumu yapalım.
-Günleri konulu olarak toplayalım. Örneğin: 'Birşey yapmalı', 'dinliyoruz-soruyoruz', 'ortaya karışık', 'meraklısına..' şeklinde adlandırıp, forumu; bir günü pratik işleri tartışacağımız, bir sonraki günü etkinlik günü yapacağımız, bir sonrakini her konuyu konuşabileceğimiz, ve en sonuncusunu da yarım gün yapıp forumu merak edenlerle buluşacağımız bir hale getirebiliriz.

Katılımın artması için bireysel çabalara da girişmeli ve arkadaşlarımızı arayarak foruma davet etmeliyiz.

30 Ağustos Perşembe günü 1 Eylül Dünya Barış günü vesilesiyle forumumuzda 'barış'ı konuşalım.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde forumlararası koordinasyona gelen ve kararlaştırılan bir 'barış zinciri' kurma eylemi var. Sarıyerden- Kadıköy'e uzanan bir hatta, Beşiktaş ve köprüyü de kapsayan bir biçimde örgütlenmesi düşünülüyor. (Forum olarak katılalım ve zincirin belli bir bölgesini de biz alalım önerisi yapıldı. Bu öneriye forum olarak katılmayalım denildi. Bir netlik sağlanamadı. Zincire katılacağız ama forum olarak katılıp katılmayacağımızı tartışmaya devam ediyoruz)

Tatavla Dayanışması olarak hangi eylemlere dayanışma adıyla katılacağız konusu tartışıldı. Bu konuda birbirinden farklı fikirler var. Konu tartışılmaya devam ediyor.

Duyurular:

*23 Ağustos Cuma 19.00 Galatasaray, Gümüşsuyun'ndaki müdahaleyi kınamak için basın açıklaması, Düzenleyen: Adalet Yürüyüşü Koordinasyon Grubu
*24 Ağustos Cumartesi 13.00 Şişli Merkez Forumu basın açıklaması, Şişli Meydanı (İmza kampanyası sonuçlandı, bizden de bu basın açıklamasında bir konuşma yapmamızı istediler)
*25 Ağustos Pazar 12.00-17.00 Kınalıada Forumu Sokak Şenliği
                              17.00-21.00 Müzik
                              21.00 Adalar Ortak Forumu
                             Yer: Hrant Dink Parkı arkası etkinlik alanı / Kınalıada
*25 Ağustos Pazar 17.00 Amerikan konsolosluğu önü, "Mısır'da katliam sürüyor,asıl fail emperyalizmdir" Düzenleyen: Antikapitalist Müslümanlar, Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği
*26 Ağustos Pazartesi 19.00 Pangaltı metro çıkışı, "Komşuma dokunma, nefrete son" basın açıklaması, Düzenleyen: HDK Şişli Meclisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder