11 Kasım 2013 Pazartesi

11 Kasım 2013 Pazartesi / Forum Notları

*12 Kasım Salı günü Kazova işçilerinin mahkemesine desteğe gidiyoruz. Saat 10.00'da Kazova İşgal Fabrikası'nda buluşacağız.10.30'da Çağlayan Adliyesi'nde olacağız.
*13 Kasım Çarşamba (etkinlik günümüz): Park Gazetesi için röportaj vereceğiz ve forumca dayanışmamızı değerlendireceğiz. Buluşma yer ve saatimiz: 21.00 Ortanca Parkı (Parkımıza geri dönüş :) )
*15 Kasım Cuma günü Pangaltı metro çıkışında el ilanı dağıtacağız. Berkin Elvan için yapılacak eyleme ve Ali İsmail ile Mehmet'in davalarına çağrı yapacağız.
*16 Kasım Cumartesi günü Berkin Elvan için saat 14.00'te Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak eyleme gidiş için Şişli Forumlarına buluşup birlikte gitme çağrısı yapacağız. (Forumlarla haberleşmemiz üzerine şekillenecek)

Nasıl bir mahalle, nasıl bir Şişli tartışmasına devam etmekteyiz.

*Tartışmanın daha önce ortaya çıkan başlıkları için Bkz. http://www.kurtulusdayanismasi.blogspot.com/2013/11/04-kasm-2013-pazartesi-forum-notlar.html
*Bu tartışmamızı sürdürmeye ilişkin ilerleyen forumlarda bir yöntem belirlemeye ihtiyacımız var.
*Ortaya çıkan başlıkları alt başlıklar halinde tartışmalıyız.
*Bu akşam ağırlıklı olarak yer isimlerinin değiştirilmesi üzerine konuşuldu.
Ergenekon Caddesi'nin Hrant Dink Caddesi yapılmasına yönelik bir girişim vardı. Bununla ilgili çalışma yürüten arkadaşlarla görüşeceğiz.
Yer isimlerinin iadesiyle ilgili olan yasa tasarısından ya da ismi iade edilen yerlerin emsal olarak gösterilmesinden bahsedildi. (Örneğin Kurtuluş caddesinin eski ismi Tatavla caddesi)
Kurtuluş'taki yer isimlerinin değiştirilmesi, bunun için bir çalışmanın örgütlenmesi konusunda hemfikiriz. Yöntem ve çalışmanın içeriğine ilişkin tartışmalara devam ediyoruz.
Bu konuda adım atma çabaları ilk olarak forumumuzla başlayacak sonra diğer kurum, parti vb.'den destek isteyeceğiz.

Bahsi geçen mahalle, cadde, sokak ve okul isimleri:
Mahalleler:
Bozkurt
Ergenekon
Caddeler:
Ergenekon
Kurtuluş
Bozkurt
Sokaklar:
Türkbeyi (Bozkurt mahallesinde)
Savaş (Feriköy mahallesinde)
Okullar:
Talat Paşa İÖO (Cumhuriyet mahallesinde)
Kurtuluş İÖO (Kurtuluş mahallesinde)

*Düzenli olarak toplanacağımız yer arayışımız devam ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder