18 Kasım 2013 Pazartesi

15 Kasım 2013 Cuma / Forum Notları

TMMOB tarafından düzenlenen sempozyuma hazırlık amacı ile Merkez Mah. Forumu toplantısına katılan arkadaşlar bilgi verdi. Çalışma devam ediyor.

Meslek Lisesinin yerine yapılmak istenen bina ile ilgili çalışmalar takip edilecek. Davayı büyük olasılıkla odalar açacak. Salı günü Merkez Mah. Forumunda konu görüşülecek. Bizden de katılım bekleniyor.
Kadıköy’de “kızlı-erkekli”  eylemi sürüyor.

16.11.2013 Cumartesi Berkin Elvan için yapılacak eyleme Şişli Camisinin orada toplanarak gideceğiz. Merkez mahellesi forumuda oraya gelecek.

Nasıl bir kentte yaşamak istiyoruz tartışmasına devam edildi.
Katılımcılık ve uygulaması ile ilgili olarak “seçtiklerimize” doğrudan ulaşmak ve diğer kent inisiyatifleri ile yatay ilişki  içinde olabilmek dile getirildi. Uygulamalardan örnek verildi.
Hayvan barınağı,oyun alanı, pazar yeri,çöp ayrıştırma bilinci ve uygulanması sorunu,sokak ve kaldırımların “araç” için değil “insan” için tasarlanması gerektiği dile getirildi.
Kentsel dönüşüm konusunun birçok sorunun temelini oluşturduğu bu konuda bilgi ve deneyim sahibi kişileri foruma çağırarak etkinlik yapabileceğimiz konuşuldu. Bu bağlamda “kent ve kadın” konusunda çalışan bir arkadaşımız ile temasa geçilip programı uygunsa 20.11.2013 Çarşamba günü davet edilmesine karar verildi.  Kentin kullanıcılarının erkek olması ve kent yaşamının erkek cinsiyetine göre dizayn edilmesi dillendirildi.
Kentin mimari-sosyal-sosyal-mali birçok yönü olduğu bunların geçişken olmakla birlikte ayrıştırılarak tartışılmasının tartışmada ilerleme sağlamayı kolaylaştıracağı söylendi.
Tartışmaya devam edeceğiz.

Forum toplantı yeri konuşuldu.Belediyenin  “yerimiz yok” cevabından sonra ne yapılacağı konuşuldu. Derviş Eroğlu Kültür merkezinde yer alan kafeteryada (Sun Roof Cafe)18.11.2013 Pazartesi toplantı yapılmasına ve bu toplantıda yer kullanımı konusunun değerlendirilmesine karar verildi. Toplantı başlama saatinin 20.30 olarak değiştirilmesine karar verildi.

Af Örgütü tarafından çıkartılmış olan uygulamalar ile insan hakları kitabı konusunda bilgi verildi. Bu konuda çalışma yapılması daha ayrıntılı bilgilenmeden sonra tartışılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder