19 Kasım 2013 Salı

18 Kasım 2013 Pazartesi / Forum Notları

Bu Çarşamba forumumuz 8:30’da Rebeze’de olacak. 8:30 ile 9:30 arası TMMOB Sempozyumuna gidecek olan ‘Nasıl bir kentte yaşamak istiyoruz?’ konulu metin üzerinde çalışacağız. 9:30’da etkinliğimiz başlayacak. Davet ettiğimiz konuğumuz İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Özgün Akduran ile ‘kent ve kadın’konulu etkinliğimiz başlayacak.

Bilgilendirmeler yapıldı:

· BELTAŞ İşçileri yarından itibaren süresiz açlık grevine başlayacak. Grev belediye başkanı açtığı davadan vazgeçene kadar sürecek.
· Yarın Kazova’da kutlama var. 7:00-7:30 gibi Şişli Camii önünde buluşulup Kazova’ya yürünecek. Kazova’da konser ve etkinlik gerçekleştirilecek. Yarın Kazova’daki çadır kaldırılacak. Kiralanan atölyeye ek olarak bir de satış mağazası kiralanmış durumda.
· Yine yarın akşam 8:00’de TMMOB toplantı salonunda THY grevi dayanışma grubunun kıdem tazminatında yapılan değişikliklere karşı yapılacak çalışmalarla ilgili toplantısı var.

TMMOB sempozyumu için hazırlanan metinle ilgili önerilen iki değişiklik ifade edildi. Bunlar:
1. Tatavla’da siyah, göçmen ve LGBTİ nüfusun artması ile Tarlabaşı’ndaki kentsel dönüşümü ilişkilendiren cümlenin bu grupları forumun  istemediği şeklinde yanlış anlaşılabileceği söylendi. Bu cümlenin değiştirilmesi veya kaldırılması istendi.
2. Hrant’ın adının caddelerden birine değil şu an resmi adı ergenekon olan caddeye verilmesi yönünde değiştirilmesi istendi.

FKT’den bilgilendirme:
· 21 Kasım Perşembe Kartal’da Mehmet Ayvalıtaş’ın duruşması var. Adliyeye gitme çağrısına ek olarak aynı gün akşam 7:30’da Kadıköy Boğa heykelinde eylem var.
· Berkin Elvan eylemine katılımın neden az sayıda olduğunun FKT’de konuşulduğu ifade edildi. Çağlayan tarafında 200 kadar eylemci olduğu, ancak Okmeydanı tarafının daha kalabalık olduğu söylendi. Forumlara katılımın düşmesi sonucu eyleme de katılımın düştüğü yolunda bir açıklamanın FKT’de getirildiği forumla paylaşıldı.
· İstanbul kadın dayanışması yarın 7:00’de Makine Mühendisleri Odasında toplanacak. 24 Kasım Pazar 12:30’da Kadıköy’de kadın yürüyüşü var.
· Van depremzedelerine destek için toplanan malzemelerin miktarı şu ana kadar az. Daha yoğun çalışmamız, destek olmamız isteniyor. Bir de avrupa yakasında bir depo bulunma ihtiyacı var.

Forumda ifade edilenler:
· Kıdem tazminatında yapılan değişikliklerin olumsuzlukları ifade edildi.
· Eğitim Dayanışmasındaki çalışmalar ve süreç hakkında bilgi verildi. Forumun dayanışma toplantılarına katılımı konuşuldu. Daha çok sayıyla katılım istendi. Cuma günkü forumda eğitim dayanışması konuşulsun dendi.
· Cuma forumda cadde isimlerini konuşalım dendi.
· Berkin Elvan eylemine daha fazla katılım olmamasıyla ilgili: birçok etkinlik ve eylem oluyor. Her birine katılım sınırlı oluyor. Böyle olunca eylem amacına ulaşamayabiliyor. Umutsuzluğa kapılabiliyoruz.
· Eğitim dayanışması çalışmalarına forum olarak kafa yoralım. Forumdan çıkanlar eğitim dayanışması ile paylaşılabilir.
· İnsanlar eyleme gitmiyorsa Taksim Dayanışması kendini sorgulasın. Değişip dönüşebilir. Nasıl ileri taşıyabiliriz? 4 talebin arkasında durarak. En az birinde kazanım elde edilmeli.
· Çok sayıda hak ihlali var. Yaşam hakkı ihlali var. İnsanlar duyarsız. Taksim Dayanışmasından çok şey bekliyoruz.
· Gezi'den önce de küçük eylemler oluyordu. Gezi eylemleri kollektif bilincimizde sıçrama yarattı. Her eylemde o günlerin 1-2 milyon katılımın beklenmesi haksızlık olur.
· Taşı delen suyun gücü değil, devamlılığıdır. Sürdürebilirsek yükselişlerin bir parçası olabiliriz.
· Taksim Dayanışmasını kendimizden farklı görmeyelim. Birçok bileşeni var.
· Sürekliliği sağlamak çok önemli bir eylemliliktir. Emek ve eğitim dayanışması gibi gruplarla bağlantılarımız sürekliliğimizi sağlayacaktır. Evet, eylemlilikte kesintiler, katılımda azalma, çoğalma olur. Bu böyledir. Eleştirel ama 'ne katkıda bulunabiliriz' noktasından tartışmalıyız.
· İçimize kapanık olmak rahatsız edici. Mahallede görünür olmak lazım.
· Kooperatif kuracaktık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder