26 Kasım 2013 Salı

25 Kasım 2013 Pazartesi / Forum Notları

·    Cuma gününe kadar çevremizden eşya toplayıp Van’a göndermek üzere karar almıştık. Daha önceden toplamış olduğumuz paranın üzerine ekleyerek alışverişe de gidilmişti, onun bilgisi aktarıldı. Tüm eşyalar Cumartesi günü Forumlararası Koordinasyon’a iletilecek.
·    Belediye’den yer tahsisi konusunda bilgi verildi. Görüşmeler sonucu Baruthane Caddesi’ndeki Emekliler evi, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 20:30- 23:30 arasında Forum’a ayrıldı.
·    Pazar günü Şişli Forumları olarak bir sunumla katıldığımız, TMMOB İstanbul Kent Sempozyumu hakkında gide arkadaşlar aktarım yaptı.
·    Beltaş işçilerinin durumu hakkında aktarım yapıldı.
·    Disk’teki açlık grevi hakkında aktarım yapıldı.
·    Cuma günü içinde kalıcı bir yer bulunması gerektiği üzerine konuşuldu.
·    Forum çağrısı için daha önce hazırlanan pankartların artık asılması, kısa filmler hazırlanması, hatta “Nasıl bir kent istiyoruz” metnindeki maddeleri afiş olarak Kurtuluş Caddesi’ne asma önerileri getirildi. Ama bunun için de önce Cuma günü için yerin kesinleşmesi gerek. 1 hafta içinde araştırılıp, bulunacak.
·    Forumun yapılacağı yer hakkında forumun önerisi/bilgisi olmadan çağrı yapılmaması gerektiği üzerine konuşuldu. Ortak karar olmadan çağrı yapılmayacak.
·    Yapılacak tüm bilgilendirmelerin ilk 15 dakikada özet olarak yapılması, eğer gerekiyorsa metinleri gruba  vs atılması, forum saatlerinin daha işlevsel kullanabilme imkanı sağlayacağından bir süre bu şekilde devam edilecek. Bilgilendirmelerin uzaması durumunda moderatör toparlama uyarısı yapabilecek.
·    Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkılma durumuna ilişkin bilgiler aktarıldı. Çarşamba günü saat 10:30’da Balmumcu’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapılarak itiraz dilekçeleri verilecek.
·    Bütçenin azaldığı, biraz destek ihtiyacı olduğu söylendi.
·    Bir dayanışma gecesi önerildi. Böylece bütçeye katkı sağlanabileceği, hemde mahalle ile ilişkiye geçilebileceği söylendi.
·    Muhtarlık çalışması hakkında biraz konuşuldu. Çalışmanın şu anda “nasıl bir mahalle, nasıl bir kent istiyoruz” tartışmaları üzerinden sürdüğü söylendi.
·    Forumlararası Koordinasyon toplantısının bilgileri aktarıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder