7 Kasım 2013 Perşembe

Şişli Ortak Forumu Notları / 6 Kasım 2013 Çarşamba

Foruma 57 kisi katıldı.

Duyurular:

12 Kasım 11:15 te Kazova'nın makineleri ile ilgili davadan dolayı adliye önünde basın açıklaması var.
16 Kasım saat 14:00 te Berkin Elvan için Çağlayan adliyesinde basın açıklaması var.


Gündem önerileri:

Şişli merkez: Nasıl bir yerel yönetim istiyoruz.
24 Kasım'da TMOBB'un düzenlediği forum var orada söz alabiliriz.
Şişli Endüstri meslek lisesi alanı ile ilgili bir eylem duzenleyebiliriz.
Son gelişmeler ile ilgili yaratıcı bir eylem yaratabilir miyiz.
Tatavla : nasıl bir sisli de yasamak istiyoruz.
25 kasim Kadınlara dair atölye yapılması,eylemlilik yapılması bununla ilgili Melis ile görüşülecek.



Maçka Süleyman, mahallelerimizde çok fazla ogrenci evi var ve çok fazla kızlı erkekli kaliniliyor. Bununla ilgili ilk olarak bir afisleme yapalım ve sonrasında bir parti yapalım. Böyle bir eylem önerim var. Ahlak üzerinden bu adama biz de büyük bir şenlikler sanane cevabını verelim.
Merkez Nazım, dogrudan AKP hedef alınmalı ve aynı onun gibi şiddetli bir sekilde duyurularla başlamamız gerekiyor. Eğlence ile bitirmemiz bence de güzel olur.
Maçka Dürdane, kesinlikle katılıyorum ve eyleme burada beraber karar verelim. Yalnız AKP ne zaman muhafazakar bir tartışma çıkarsa kesinlikle arkasında bir şeyi saklıyor. Sakladigi seyi de ortaya cikarip onu da eylemimizde halka duyuralim. En son Muammer guler,Sadece terör ve fuhuş ogrenci evlerine denetim gelecekmiş dedi.
Tatavla Muzaffer, asıl hedef almamız gereken dışarıdaki % 50'dir. Eğlence ile ellerine daha büyük bir koz veririz. Sloganlarimizla hayatıma yasam tarzıma dokunma diyerek yürümemiz daha doğru olur.
Sisli Cem, temel mesele toplumdaki bu sorunun yansıması. İhbarci vatandaşlar artacak.
Bulunduğumuz apartmanlarda herkes yasam özgürlüklerine ve hayatlarına saygilidir seklinde afişler asarak protesto edebiliriz.
Süleyman kendi %50imizi mahallemizdeki insanları sokağa çekmemiz lazım.
Hürriyet, RTE bir laf etti ve biz bütün gündemimizi bununla dolduruyoruz. Bizim bu gündemimiz olmamalı farklı bir gündemler karşısına çıkmalıyız.
Tatavla Hakan, kokteyl gibi org. 3 forum birleşip yaptığımızda sadece karikatürize bir sekilde eylemimizi sergileriz,fakat sıradan bir yürüyüş yapmamızda fayda sağlamayacak, yaratıcı birsey yapmamız gerekiyor.
Tatavla Murat, rte Nin bu tavrı çok ağır bir saldiridir. Evet mizahla eğlence ile karşısında durmalıyız. Kokteyl,karnaval tarzı birsey daha etkili olur.
Maçka Ahmet k., 4 aylık süre icinde 7 arkadasımız oldu, 11 arkadisimiz gözünü kaybetti, 2 arkadasımız komada. 10 gün önce Ethem'in davasında olan şey dehşet vericidir. Hukuk şiddet içeriyor. Bütün bunlar için güçlerimizi birlestirip birseyler yapmadık. Bugün yasamın kendisini savunmak için bugün birşeylerin adımını atmamız lazım. Yasam bicimi 1.önceliğimiz olmasın. Yasamın kendisi olsun. Bununla ilgili Ortak bir panel yapalım. Basının ve tv nin etkisini de bu panele çekelim.
Tatavla Eylem, öğrenciyken 99da evlerimiz basıldı,taciz edildik. Birilerine birseyler olmadan biran önce yürüyüş yapacaksak yürüyüş yapalım,kokteyl yapacaksak kokteyl yapalım. Önemsiz deyip gecistirmeyelim
Uğur, Sislinin bir orak bilince ihtiyacı var ve bu ortaklığın bir sloganı olmalı.
Sıtkı, apartmana afiş asmak çok mantıklı, yürüyüş veya eğlenceye gerek yok. apartmanlarimiza sahip çıkalım.
Nazım, protesto saldiri yapildigi an yapılmalı, sonradan yapılırsa bir etkisi olmaz.
Kazova Bülent, burada ritm grubu ile yürüdük böyle birsey yapılabilir.
Dürdane, bugün  net bir karar ve eylem çıksın. Kokteyl ve apartmana afiş asalimi oylama yapalım.
Süleyman, adamlar bizim evimize girmeye calsiyior buna karsı olmalıyız mutlaka eylem yapmalıyız. Bu ahlak savasidir ve bunu kazanmamız lazım
Tatavla Muzaffer, kokteyl falan yapmayalım, biz ne yaptık ki ne kutlayacağız. Forumlar olarak yapmamız gereken başka seyler var.
Tatavla Melis, burada sisli karakolun orada eylem yapan trans arkadaslara destek goseteremeyceksek ne yapacağız. Bir vajina siyaseti yapmaya devam edecekler. Refleks eylemler yapmalıyız. Varolan önerileri birlestirebiliriz. Eylemleri ortaklastirabiliriz.
 Ortak eylem eğilimi alındı herkes onayladı. Apartmanlara afisleme eğilimi alındı kabul edildi.
Tolga ortak eylem ile ilgili bir calışma grubu oluşturalım dedi.
Şişli Ülgen, çok çabuk ses vermemiz gerek. Bu geceden sabaha yapabilriz. Apartmanlarimiza afiş asmaya başlamalıyız. Heryere yapistiralim.
Şişli Mustafa, önemli bir madde işe gerekirse gece 1-2 ye kadar konusulup netlestirmemiz lazım. Calışma grubu kurarsak süreç uzar.
Sıtkı, ortak bir metin hazırlayıp sosyal medya üzerinden paylaşalım isteyen herkes yazdirip assın.
Hakan, 10 Kasım pazar gunu mahallelerimizdeki kahvelerimize kızlı erkekli gidip mac izleyebiliriz.
Nazım, afiş hazırladığını ve mail grupları ile paylaşacağını söyledi. Daha iyi yaratıcı bir fikiri olan da burada paylaşsın.
Zeynep K., bu aksam ve yarın sabah mail üzerinden bir slogan bulup bir an önce karar verip afişlerimizi basalım derim.
Her forum kendi sloganlarını belirleyecek ve afişlerini basıp asacak.
Tatavla Çağrı, RTE acısından bu konu kapandı. Bunun hayatta bir yansıması olacak bunu çözsek yeter. Bunun hukuki bir altyapısı yok . RTE ile didismek çok gereksiz geliyor. İhbarciligi ortadan kaldırırsak ne ala.
Hakan,Anayasa madde 19'u anlatan bir slogan yazabiliriz.
Zeynep k.,Facebook'ta bir etkinlik oluşturup afiş paylaşımını ve yorumlarımızı orada yapabiliriz.
Sisli forumları olarak ortak yasam hakkı paneli gündem konusu eğilimi alalim mı alındı yarı yarıya onaylandı
Nasıl bir kent nasıl bir yerel yönetim eğilimi alındı yarı yarıya onaylandı.
Ahmet t., yasamak istediğimiz yerde ayakta kalmak istiyoruz ve yasam hakkının one alinmasini istiyorum.
Neye karsı oldugumuzu biliyoruz ama nasıl bir şey istiyoruz onu bilmiyoruz. Kalan 20 dk kısıtlı ama en azından bir iki düşünce alarak nasıl bir kent istiyoruza  başlayabiliriz.
Ulgen, mail gruplarımız var bunlar birlesebilir ve benim gibi sehir planlamaci arkadaşlarla nerede yasamak istemeyiz üzerine çalışabiliriz.
Hakan, Şişli'nin çöp sorunu yeşil alan sorunu vs.olduğunu biliyoruz. Bu sorunlari yok edecek Fikirler üreterek 24 kasimdaki TMMOB un forumuna gidebiliriz.
Zeynep k., sisli forumunun alt alta maddeledigi sorunlar vardı. Bunu taşıyıp tartisip TMMOB a bu maddeleri goturebiliriz.
Cem, forumlar kendi arasından 2,3 temsilci belirlerse bir komisyon oluşturup bir metin olusturabilirz. Bu metni TMMOB a sunabiliriz. 24 kasıma yetiştirmek için bir an önce komisyonu kuralım.
Melis, yönetimden ne istiyoruzdan ziyade nasıl yonetecegimize kafa yoralım.
Komisyon eğilimi alındı, kabul edildi. Forumlarda kararlastirilip tartisilip 2-3 temsilci gönderilecek.
Cumartesi veya pazar gunu Maçka parkında bulusarak kızlı erkekli biraraya geldik eğleniyoruz yapabiliriz.
Süleyman, insanlar sokağa çıkmakta isteksiz,ortak payda yitirildi tekrar oluşturulması gerekiyor.ortam eylemlilikler önce kendimize moral vermek sonra tekrardan çevremizi toplamak lazım. Humafest gibi etkinlikler düzenlememiz lazım. Bu hafta afisleme calışması yapalım kampüsleri ziyaret edelim,davet edelim ve büyük bir organizasyon yapalım.
Cuma aksamı davullu zurnali kurtuluş caddesinde yürüyüş yapalım
Güler, Lütfi kirdardaki sanat fuarı çıkışında afişlerimizi elden dagitabiliriz.
Yürüyüş veya kokteyl eylemi ile ilgili ortak karar alınamadı. Forumlar kendi insiyatifinde duzenleyebilir isteyen katılır.
Ahmet k.,Gezi sonrasi  hem devlet teroru sonucu olen ve yaralanan arkadaslarimizin hem de hukuki sürecin doğru yürümesi ile ilgili yasam hakkı paneli yapılabilir. Panel eskiden sıkıcı bir olusumdu ancak böyle gündemler varken sisli forumlarının ortak eylemi olarak gezi ve sonrasında devlet terörünün vardığı boyutlar ile ilgili yapılmalıdır. Paneli orgutlerken basında yer aldırmaya calışmalarımız böylece bir 10-15 günlük calışma süresi yaratacağı için iyi bir eylem olacağını düşünüyorum.
Taksim dayanışma toplantısında Ali İsmail ve Mehmet'in davalarına çağrı yapılıyor. Afişler hazırlanıyor ve forumlara dağıtılacak. Çok büyük bir gezi dosyası geliyor.bunun için konu bu olmalı.
Günlük donusumlu davalar ile ilgili açlık grevi vs.uygulama yapabilir miyiz?
Çok uzun tartışılması gereken bı konu o yüzden burada vaktimiz yetmez.devletin bir vicdanı yok.
Melis,Mehmet'in davasına cogunluk sağlayarak gidelim. Adalet istiyoruzu duyurmamız lazım. Davalara katilmak ve 24 TMMOB a metin hazırlamak çok ağır isler ve bunları paylaşmamız gerek.
Tolga,Ortak forumu her ayın ilk Çarşamba'sı bu birliği sürdürelim derim çok verimli bir calışma oluyor, istikrarlı bir tutum sergilersek daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Süleyman, taksim dayanışmanın davalar ile duyurusunu bu gece netlestirelim. Afislemeleri yapalım, mahallelerimizde yürüyelim ve taksim dayanışma bir eylem belirlerse oraya gidelim. 20 ve 21 Kasım daki basın açıklamalarına katılalım
Zeynep c.,en erken tarih 16 Kasım Berk'in Elvan için mahallelerimizde yürüyelim.
Melis, mahallelerinin belli başlı yerlerinde davalar ile ilgili masa açabiliriz. Bilgilendirebiliriz.
Ortak forum için bir eylem komisyonu oluşturalım ve forum oncesi eylemler konusulup belirleyip foruma sunulsun.
Süleyman, 16 Kasım'da mahallelerimizde yuruyp sonrasında Çağlayan adliyesine gidelim. Sisli meydandan Çağlayan'a yürümemize izin vermezler.
Cem, sabah 9 da eylem yapmamız lazım onunda mahallelerimizde etkisi olmaz. Direkt Çağlayan'a gidelim veya başka bir çözüm bulalım.
Melis, 20 ve 21 öndeki davalar için aksam mahallelerimizde yürüyüş yapalım.
18 Kasım veya 19 Kasım'da mahallelerimizde yürümek için forumlarda tartisip ortak eylem kararı alalım. 16 sinı da ayrıca duyuralım.
Barış, Abbasagadan parkgazetesi ne katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarla buluşmak için geldim.
Ülgen, Şişli endüstri meslek lisesinin özel bir proje alanı olarak tanımlanma durumu var. Buna hepimizin itiraz etme hakkı var. Detayları forumlara ileteceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder